Asiakaspalvelu
Avoinna maanantaista-perjantaihin 09:00-16:00
Myynti
Heräsikö sinulla kysyttävää tai haluaisitko tarjouksen uusista asuista tiimillesi?
 
+358 10 339 8351
aki.tuovinen@brav.com
Asiakaspalvelu & reklamaatiot
Onko sinulla kysymyksiö tuotteistamme & palvelustamme?
 
+358 10 339 8354
asiakaspalvelu@brav.com
OSOITE
BRAV FINLAND OY
Vasarakatu 23s, 40320 Jyväskylä, Finland
 
Puh. +358 10 339 8354
 

Yhteistyössa Klarnan kanssa tarjoamme teille eri maksuvaihtoehtoja kuten laskun, osamaksun tai korttimaksun.
 
 
Yleisiä kysymyksiä
Koska peruuttamis- tai vaihto-oikeutta ei ole, on erittäin tärkeää, että tarkistat jokaisen tilaamasi tuotteen kokotaulukosta. Lue oppaan ohjeet huolellisesti.

Kokotaulukko näkyy kaikkien tuotteiden alla tuotesivulla.
 
Oikeiden mittojen saamiseksi suosittelemme, että pyydät kaverilta apua mittausten suorittamiseksi.

Noutamattomat paketit lähetetään takaisin lähettäjälle. Jos haluat, että toimitamme paketin uuteen osoitteeseen tai että lähetämme paketin uudelleen, perimme 20 € toimitusmaksun kattaaksemme käsittely- ja toimituskulut.

Yksilöllisesti suunniteltuja tiimivaatteita ei ole mahdollista vaihtaa. Näitä tuotteita ei ole varastossa, vaan ne valmistetaan tilauksesta seurallei tai yrityksellenne toiveidenne mukaisesti.

 

Vaatteita on usein mahdollista myydä ja vaihtaa tiimin sisällä. Vaihto- ja peruuttamisoikeus koskee vain varastotuotteita.

Yleinen toimitusaika on 6-8 viikkoa siitä kun seuran / yrityksen verkkokauppa sulkeutuu.Verkkokaupan sulkeutumispäivämäärä on nähtävissä tilausvahvistuksessa projektin nimen ja seuran / yrityksen verkkokaupan nimen yhteydessä.

 

Jos tavarat toimitetaan muuhun toimitusosoitteeseen (esim. urheilukauppa, seuran / yrityksen toimisto), tämä mainitaan tilausvahvistuksessa. 

Mikäli tuotteet toimitetaan urheilukaupan kautta tai muuhun toimitusosoitteeseen, tämä mainitaan tilausvahvistuksessa.

 

Voi ladata kopion laskustasi luomalla käyttäjätilin / kirjautumalla sisään tiliisi osoitteessa www.klarna.fi

 

Käytä rekisteröityessäsi / sisäänkirjautuessasi samaa sähköpostiosoitetta, jota käytit ostaessasi tuotteita verkkokaupastamme. Tällä tavoin pääset käsiksi osto- ja maksutietoihisi ja voit ladata laskun sähköpostiisi käyttämällä sähköpostiosoitettasi, henkilötunnustasi tai laskun numeroasi. Rekisteröitymällä voit muuttaa myös maksusuunnitelmaasi.

 

 

 

Tietoja Klarnasta

Maksa verkossa tai sovelluksessa
Katso viimeisimmät ostoksesi ja suorita maksuja Klarna-sovelluksessa tai verkossa.

● Lataa Klarna-sovellus: https://www.klarna.com/fi/klarna-app/

● Kirjaudu sisään verkossa: app.klarna.com/login

● Keskustele asiakaspalvelun kanssa: https://www.klarna.com/fi/asiakaspalvelu/
 
Turvallinen ja luotettava

Klarnan avulla olet aina Klarnan Ostajan suojan piirissä. Nykyaikaiset tietoturvatoimenpiteet suojaavat tietojasi luvattomien ostosten estämiseksi.

Yleisiä kysymyksiä
Vieraile UKK-sivullamme

Jos olet muuttanut ja syöttämäsi osoite ei vastaa väestörekisterin kanssa, laskumahdollisuus hylätään automaattisesti. Klarna hyväksyy luottoa tiettyyn tasoon saakka, tehden luottotarkistuksia omassa tietokannassaan. Mikäli laskumahdollisuus epäonnistuu, sinulle esitetään muita maksutapoja.

 

Klarna on itsenäinen palveluntarjoajamme huolehtien kaikista verkkokaupan maksupalveluistamme, joten kaikissa maksuihin liittyvissä kysymyksissä pyydämme kääntymään Klarnan puoleen.

Klarna tarjoaa neljä eri maksutapaa. Lasku, verkkomaksu, luottokorttimaksu sekä yrityslasku kertamaksuna. Oletuksena on Klarna -lasku, jolloin maksat vasta kun olet vastaanottanut tilaamasi tuotteet.

Seura- / yrityskohtaiset verkkokauppamme ovat avoinna vain yhdessä sovittuna ajankohtana. Joskus tämä ajanjakso saattaa olla normaalia lyhyempi. Verkkokauppa on suljettava, jotta voimme tehdä tilausten yhteenvedon ja lähettää tilaukset tuotantoon.

 

Verkkokauppaan kirjautuminen ei onnistu sen ollessa suljettuna. Tällöin tarkista seurasi / yrityksesi yhteyshenkilöltä, milloin tilausikkuna / verkkokauppa on seuraavan kerran avoinna. 

Järjestelmämme luo käyttäjätilin automaattisesti Klarna -maksun yhteydessä. Tämä tapahtuu maksuikkunassa.
Myönnämme saumoille, vetoketjuille ja valmistusvirheille 2 vuoden takuun. Korjaamme nämä virheet veloituksetta takuuaikana. Molempien osapuolten parhaaksi haluamme kuitenkin, että huomauttaisit mahdollisista puutteista ja virheistä mahdollisimman pian. Reklamaatio on tehtävä vähintään 2 vuotta tuotteen vastaanottamisesta. Takuu ei koske tuotteiden normaalia kulumista tai huolimatonta käsittelyä.
Väripoikkeama voi olla + / - 5 % eri materiaalilaaduista ja -ominaisuuksista johtuen. Eri materiaaleilla voi olla erilainen kiilto ja ne voivat absorboida väriä eri tavalla.
Lue oppaan ohjeet huolellisesti.

Kokotaulukko näkyy kaikkien tuotteiden alla tuotesivulla.
 
Oikeiden mittojen saamiseksi suosittelemme, että pyydät kaverilta apua mittausten suorittamiseksi.
Tietoa maksutavoista

Maksa myöhemmin


● Maksa 14 päivän kuluessa. Ei korkoja tai kuluja, kun maksat ajallaan.

Maksa heti

● Kortti tai verkkomaksu
Kortti- tai verkkomaksulla voit maksaa ostoksesi nopeasti, turvallisesti ja helposti kolmella eri tavalla. Voit yhdistää sekä korttisi että pankkitilisi Klarnaan, kun maksat jotain ensimmäistä kertaa, tai tehdä sen etukäteen Klarna -sovelluksen kautta BankID:llä. Klarna muistaa tietosi, jotta voit tehdä ostoksia ja maksaa entistä sujuvammin ensi kerralla.

● Pankkisiirto
Maksa pankkitililläsi ja hyväksy ostos BankID:llä. Rahat nostetaan suoraan ilman rekisteröitymistä Klarnaan

● Verkkomaksu

Maksu veloitetaan suoraan verkkopankistasi oston yhteydessä.

● Korttimaksu
Maksa lähes millä tahansa luottokortilla. Maksu veloitetaan suoraan kortilta oston yhteydessä.


Osamaksu

● Osittainen maksusuunnitelma
Maksa suunnitelman mukaan, jotta ostos maksetaan kokonaan esimerkiksi 12 kuukauden kuluttua. Jos haluat maksaa kuukausierää enemmän kerrallaan, sekin on mahdollista  ja voit maksaa jäljellä olevan velan milloin tahansa.

● Joustavat osamaksuerät
Maksa vähimmäissumma joka kuukausi. Voit valita, haluatko maksaa vähimmäissumman tai minkä tahansa vähimmäissumman ylittävän summan.

Kun olet hyväksynyt maksutavan, voit hallita maksujasi ja vastaanottaa maksumuistutuksia Klarna-sovelluksessa.

Myyjä: Brav Finland Oy, Sähköposti: asiakaspalvelu@brav.com,  Y-tunnus: 2765267-4
Ostaja tarkoittaa henkilöä, joka on rekisteröity tilaukseen ostajaksi ja joka on yrityksen palveluksessa tai sen seuran jäsenenä ja jota kutsutaan jäljempänä asiakkaaksi, sinä tai sinun.

Haluamme kiinnittää huomionne siihen, että myynti tapahtuu seuran/yrityksen/tiimin kautta sovituin ehdoin ja näin ollen se lasketaan YRITYSTEN VÄLISEKSI KAUPAKSI (B2B) ilman PERUUTUSOIKEUTTA. Tästä syystä on tärkeää, että yrityksen työntekijöitä ja seiran/tiimin jäseniä tiedotetaan tästä ennen ostosten tekemistä ja tilaamista.

INFO: Seuran/yrityksen verkkokauppa on perustettu seuran/yrityksen /tiimin ja Bravin välisellä sopimuksella.

Siksi on tärkeää ilmoittaa, että kaikki tämän verkkokaupan kautta tapahtuva kauppa on B2B-kauppaa (yritysten välistä kauppaa) eikä tavallista kuluttajakauppaa.

B2B (yritysten välinen kauppa)

Sopimus seuran/yrityksen ja Brav Finland Oy - Teamwearin välillä perustuu siihen, että ostajalle (työntekijälle/jäsenelle) annetaan mahdollisuus tilata erityisesti yksilöityjä vaatteita seuran/yrityksen profiloinnilla edullisin ehdoin.
Profiloitujen vaatteiden verkkokauppa on käytettävissä vain hyväksytyllä käyttäjätunnuksella ja salasanalla tiettyinä aikoina. Tämä annetaan seuran/yrityksen/tiimin kautta.

Sitova tilaus
Tilaus on sitova, kun se on rekisteröity verkkokauppaamme sen sulkeutuessa. Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, lähetämme sinulle automaattisesti tilausvahvistuksen. Lue tilausvahvistus huolellisesti saatuasi sen, jotta se vastaa tilaustasi.

MUUTOS / PERUUTUS:
Kokoa on mahdollista muuttaa vain niin kauan kuin seurasi/yrityksesi/tiimisi verkkokauppa on auki. Jos haluat lisätä tuotteita, olemassa oleva tilaus tulee poistaa ja tehdä uusi tilaus. Tilauksen voi peruuttaa niin kauan kuin seurasi/yrityksesi/tiimisi verkkokauppa on auki. Tililtäsi veloitettu summa palautetaan tällöin tilillesi alkuperäisen maksutavan kautta. Kaikki muutokset on tehtävä sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@brav.com

KOOT:

On tärkeää käyttää koko-opastamme ennen tilaamista.
Huomioi, että kokotaulukko saattaa vaihdella eri tuotteissa.
Nämä tuotteet eivät ole varastotuotteita eikä niitä voi vaihtaa tai palauttaa myyntiin avoimilla markkinoilla. Tavarat valmistetaan tilauksesta seuran/yrityksen/tiimin omalla kuosilla tilaukseen lisättyjen kokojen mukaan.

Heräsikö sinulla kokoja koskevia kysymyksiä?  Ota yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@brav.com

Hinnat
Profiloitujen vaatteiden hinta ilmoitetaan seuran/yrityksen/tiimin kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti ja se näkyy sisäänkirjautumisen yhteydessä. Kaikki hinnat on ilmoitettu euroina (EUR). Arvonlisävero (24%) sisältyy hintaan.

Toimitusaika ja -ehdot:
Toimitamme tavaraa vain EU:n sisällä. Toimitusaika riippuu siitä, kuinka kauan asiakas on sopinut portaalin (verkkokaupan) olevan auki. Yleensä tämä on 14 päivää. Sen jälkeen kaikki tilaukset lähetetään yhdessä tehtaalle. Tuotantoaika on 5-8 viikkoa sesonkiajasta riippuen. Tavarat pakataan kullekin tilaukselle yksilöllisesti ja lähetetään yleensä postitse suoraan tilauksessasi ilmoittamaasi osoitteeseen - ellei asiakkaan kanssa ole toisin sovittu.

Postnord MyCollect -palvelulla toimitettaessa lähetetään sähköpostiin linkki, jonka avulla voit etsiä ja pakettien seurantatiedot - ja tulostaa tarvittaessa avi-kopion. Jos olet syöttänyt matkapuhelinnumerosi, saat tekstiviestin, kun paketti on noudettavissa jakelupisteestä.

Rahtikulu:

Kaikista tilauksista veloitetaan kiinteä rahtimaksu, 10 EUROA - tilauksen koosta riippumatta, kun se lähetetään suoraan kotiosoitteeseesi. Jos seura/yritys on valinnut kokonaistoimituksen yhteen osoitteeseen, tilaukseen ei lisätä toimituskuluja.

Lunastamattomat lähetykset:
Kun tavarat saapuvat toimituspisteellesi, ne on noudettava 7 päivän kuluessa. Noutamattomat tavarat palautetaan meille. Lunastamattomista lähetyksistä veloitetaan 20 euroa toimitus- ja hallintokulujen kattamiseksi.

Tuotanto:
Tekstiilien valmistus tapahtuu Taborissa, Tšekin tasavallassa. Laadukas tuotantokoneisto ja korkeasti koulutetut ammattilaiset varmistavat, että jokainen Kalas-logolla varustettu vaate pitää laatulupauksensa ja täyttää kaikki aktiivisen liikkujan asetettamat vaatimukset.

Emme käytä lapsityövoimaa tai muita työntekijää hyväksikäyttäviä tuotantomenetelmiä

Reklamaatiot / Takuu
Jos toimittamastamme tilauksesta puuttuu tuotteita tai jotain muuta on vialla, sinun tulee tietysti ilmoittaa meille siitä.  Ota yhteyttä Braviin saadaksesi lisätietoja reklamaation tekemisestä. Myönnämme saumoille, vetoketjuille ja valmistusvirheille 2 vuoden takuun. Korjaamme nämä virheet veloituksetta takuuaikana. Molempien osapuolten parhaaksi haluamme kuitenkin, että huomauttaisit mahdollisista puutteista ja virheistä mahdollisimman pian. Reklamaatio on tehtävä vähintään 2 vuotta tuotteen vastaanottamisesta. Takuu ei koske tuotteiden normaalia kulumista tai huolimatonta käsittelyä.

Jos saat viallisen tuotteen, pyydämme sinua toimimaan seuraavasti:

Hajonnut pakkaus ja siitä aiheutunut tuotteen vaurioituminen: Ilmoita suoraan jakelupisteeseen tavaran vastaanoton yhteydessä.
Valmistusperäinen vika / vaurio tuotteessa, jonka havaitset toimituksen saavuttua: Ilmoita Braville kolmen päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta.

Väripoikkeama voi olla + / - 5 % eri materiaalilaaduista ja -ominaisuuksista johtuen. Eri materiaaleilla voi olla erilainen kiilto ja ne voivat absorboida väriä eri tavalla.

Ristiriidat
Täältä löydät tietoa verkko-ostoksia koskevien kiistojen ratkaisemiseen EU:n sisällä:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=FI

Maksu:

Teemme yhteistyötä Klarnan kanssa ja tarjoamme erilaisia maksutapoja, kuten laskun, osamaksun ja korttimaksun.

Jotta voimme tarjota sinulle Klarnan maksutapoja, meidän on jaettava Klarnalle joitakin henkilökohtaisia tietojasi, kuten yhteys- ja tilaustietoja, jotta Klarna voi arvioida, voidaanko sinulle tarjota heidän maksutapojaan ja räätälöidä maksutavat sinulle.

Näiden tietojen käyttöä säännellään voimassa olevien tietosuojalakien ja Klarnan tietosuojakäytännön mukaisesti.

Klarnan käyttöehdot

Painovirhe / kuvavirhe

Brav Finland Oy - Teamwear pidättää oikeuden tehdä painovirheitä tuotespesifikaatioissa tai virheitä tuotekuvissa. Kunkin tuotteen esittämiä kuvia tulee pitää ohjeellisina eikä niiden  osalta ei voida taata, että ne kuvastavat tuotteen tarkkaa ulkonäköä. Värit on usein vaikea näyttää oikein eri näytöillä.

Ylivoimainen este (Force Majeure):
Sodat, luonnonkatastrofit, terroriteot, lakot/työkiistat, poliittiset päätökset, alihankkijoilta jääneet toimitukset, osapuolista riippumaton nopea kustannusten nousu  ja vastaavat tilanteet, joihin emme voi vaikuttaa ja joita emme voineet kohtuudella ennakoida tai välttää niiden seurauksia ja jotka vaikuttavat olemassa oleviin sopimuksiin muodostavat perustan Bravin vapauttamiselle mainitusta sopimuksesta.

Yhteystiedot:

Brav Finland Oy - Teamwear
Vasarakatu 23a
40320 JYVÄSKYLÄ
Puhelin: +358 10 339 8354
Sähköposti: asiakaspalvelu@brav.com
Vaatteemme on valmistettu markkinoiden parhaista teknisistä materiaaleista. Noudata siis pesu- ja hoito-ohjeitamme tarkasti, jotta voit nauttia vaatteistasi pitkään.

Pesu:
Sulje kaikki vetoketjut ja tarranauhat, käännä vaate nurinpäin. Pese matalissa lämpötiloissa, max 40'C. Käytä vain nestemäistä pesuainetta ilman valkaisuainetta. Suosittelemme teknisille vaatteille suunnitellun Toko Eco Textile Wash -pesuaineen käyttöä. Älä käytä huuhteluainetta tai kuivausrumpua, sillä ne vahingoittavat vaatteen elastisuutta ja teknisiä ominaisuuksia. Ripusta vaate kuivumaan, mutta vältä suoraa auringonvaloa.

Hoito:

Sellaisten reppujen, juomavöiden, sauvan hihnojen jne. käyttö, joissa on tarranauhat tai muita kovia, karkeita tai teräviä yksityiskohtia, jotka hankaavat suoraan vaatetta vasten, voivat aiheuttaa kitkavaurioita ja heikentää vaatteen ulkonäöä ja toiminnallisuutta